Inreisverbod VS – Door Trump benoemde rechter noemt aanval op rechters “demoraliserend”

Inreisverbod VS - Door Trump benoemde rechter noemt aanval op rechters
Inreisverbod VS - Door Trump benoemde rechter noemt aanval op rechters "demoraliserend"

Neil Gorsuch, de door Donald Trump benoemde rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, vindt de tweet waarin de president de rechter aanviel die zijn inreisverbod tijdelijk opschortte “ontmoedigend” en “demoraliserend”. Donald Trump noemde de federale rechter James Robart zaterdag een “zogezegde rechter”, nadat die vrijdag het tijdelijke inreisverbod voor mensen uit zeven overwegend islamitische landen met onmiddellijke ingang had opgeschort. Hij noemde het oordeel van de rechter ook “schandalig”.
Tijdens een gesprek met de Democratische senator van Connecticut, Richard Blumental, liet Gorsuch verstaan verontwaardigd te zijn door Trumps uitspraken. “Hij zei heel duidelijk dat ze demoraliserend en ontmoedigend waren”, zei Blumenthal volgens CNN.
Donald Trump benoemde Gorsuch, een conversatieve rechter van 49 jaar, op 31 januari als rechter bij het Hooggerechtshof. De benoeming moet nog bekrachtigd worden door de Senaat, maar dat kan door de tegenstand van de Democraten nog enkele maanden duren.

Bron: Belga