Fremault “verbaasd” over initiatief van Peeters

Fremault "verbaasd" over initiatief van Peeters

Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (cdH) is verbaasd over de analyse van federaal minister van Economie Kris Peeters (CD&V) dat de notificatie aan de Europese autoriteiten ontbreekt van het Brusselse besluit over de strengere geluidsnormen uit 1999 en van een ander besluit uit 2002 over de meetinstrumenten van het geluidsniveau van vliegtuigen. Peeters schreef daarover een brief aan de Brusselse regering, meldden de kranten van Mediahuis en La Libre vandaag. Eén en ander kan het opheffen van de tolerantie voor de geluidsnormen andermaal met 3 tot 6 maanden vertragen. “A priori zijn de hypotheses van mijnheer Peeters wankel. Het besluit over de geluidsnormen van 1999 is herhaaldelijk bevestigd door de hoogste gerechtelijke instanties van het land. Maar de hypotheses zullen onderzocht worden”, verklaarde Céline Fremault in de rand van de wekelijkse vergadering van de Brusselse regering.

Fremault herhaalde dat ze na een tolerantie van meer dan 15 jaar voor de toepassing van de geluidsnormen niet van plan is om terug te krabbelen. Ze baseert zich daarvoor onder op een arrest van de Raad van State in oktober. Ze wees er ook op dat de federale regering, ondanks herhaaldelijk aandringen van haar kant, tot nu nog altijd geen overleg, waaraan ze bereid is deel te nemen, opgestart heeft.

Op het kabinet van minister Fremault wordt er nog aan toegevoegd dat de argumenten van Kris Peeters niet zijn gebruikt door de topadvocaten van de luchtvaartmaatschappijen en Brussels Airport bij hun verzoek om het einde van de Brusselse tolerantieperiode op te schorten, dat overigens door de Raad van State verworpen werd.

bron: Belga