Agentes neergestoken in Charleroi : Verdachte weer vrijgelaten

De man die dinsdag werd opgepakt in het onderzoek naar de aanval met een machete op twee politieagentes in Chareroi, is opnieuw vrijgelaten. Dat heeft de onderzoeksrechter donderdag beslist. De man werd bovendien niet in beschuldiging gesteld, omdat uit het onderzoek geen link tussen hem en dader naar voren is gekomen. De man was dinsdag opgepakt toen hij op de luchthaven van Charleroi uit het vliegtuig stapte. Er was een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgeschreven.

Op 6 augustus 2016 had een man met een machete twee agentes zwaar verwond. De verdachte, Khaled Babouri, werd daarbij neergeschoten. De aanslag werd later opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

In november vorig jaar waren in hetzelfde dossier al vier mensen aangehouden voor deelname aan een terroristische organisatie. Sabrina Z. en haar echtgenoot Rezki A., een koppel uit de gemeente Farciennes nabij Charleroi, werden ervan verdacht het wapen aan de aanvaller te hebben bezorgd. Abdelattif E.A. en Farid L. zouden een rol gespeeld hebben bij het radicaliseren van de terrorist. Die twee verdachten werden in december weer vrijgelaten.

De raadkamer van Charleroi heeft op 18 januari de vrijlating van Sabrina Z. bevolen, maar de arrestatie van Rezki A. werd verlengd.

bron: Belga