Luxefrituur van Sergio Herman is helemaal klaar voor opening

Belga / J. Jacobs

Sterrenchef Sergio Herman stelt vandaag in Antwerpen zijn gastronomische frituur Frites Atelier voor. Vanaf morgen is iedereen er welkom voor friet met pastrami.

Oorspronkelijk zou de frituur eind november – begin december openen. Die deadline is niet gehaald. Vrijdag om 11 uur opent de frituur officieel voor het publiek.

De 46-jarige Nederlander opende al drie luxefrituren in Utrecht, Den Haag en Arnhem. Daar vind je geen Bicky Burgers of andere klassieke frituursnacks, maar wel een bakje friet met pastrami of stoverij op wijze van de chef.

Nu opent ook het eerste Belgische filiaal van Frites Atelier in de Wilde Zee in Antwerpen, tegenover de bekende bakkerij Goossens. De frieten zijn handgemaakt en gesneden uit verschillende aardappelsoorten. Ze worden geserveerd met zes sauzen op basis van truffel, bearnaise, basilicum, mayonaise en peper. Lokale kunstenaars personaliseerden het geheel. Kamagurka heeft de servetten getekend, Frederik Molenschot maakte de fornuizen en Cor Unum de keramische potten voor de sauzen.

Een pak friet kost 3,5 tot 6 euro. Er staan ook groentegerechten op het menu, die tussen de 5 en 7,5 euro kosten.

Lieve mensen, groot nieuws! Aanstaande vrijdag zal het Frites Atelier openen in Antwerpen aan de Korte Gasthuisstraat…

Posted by Frites Atelier Amsterdam on Wednesday, 8 February 2017

Korte Gasthuisstraat 32, 2000 Antwerpen