Trump: “Mijn dochter wordt oneerlijk behandeld door Nordstrom”

Trump: "Mijn dochter wordt oneerlijk behandeld door Nordstrom"

Donald Trump heeft donderdag uitgehaald naar de Amerikaanse winkelketen Nordstrom omdat die vorige week beslist heeft om niet langer kledij en schoenen van het merk van Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, aan te bieden. Dat melden Amerikaanse media. Trump reageerde naar goed gewoonte via zijn Twitteraccount: “Mijn dochter Ivanka is oneerlijk behandeld door Nordstrom. Zij is een geweldig persoon, die me altijd drijft om het juiste te doen. Verschrikkelijk! “, zo stond er te lezen op @realDonaldTrump, het persoonlijke account van Trump. De tweet werd even later ook overgenomen door het account van de president, @POTUS.

De winkelketen ontkende vorige week dat de beslissing te maken had met een boycotcampagne die in oktober gelanceerd werd. Volgens de keten worden dergelijke beslissingen genomen op basis van cijfers, en werd daarom beslist niet aan te kopen voor het nieuwe seizoen. De boycot werd gelanceerd tegen winkels die het merk van Ivanka in de schappen hebben liggen.

Het aandeel van Nordstrom kende net na de tweet van Trump woensdagochtend een dipje, maar herstelde later op de dag. Het gebruik van het officiële account van de president om dergelijke zaken uit te vechten, komt Trump steeds meer op kritiek te staan. Gevraagd naar een reactie liet Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer verstaan dat de president alleen maar antwoordde op “een aanval op zijn dochter” en dat hij “alle recht heeft om op te komen voor zijn familie”.

bron: Belga