Gouden Schoen 2016 - Wilfred Ndidi scoort Doelpunt van het Jaar

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het doelpunt van voormalig Genkenaar Wilfred Ndidi in de competitiewedstrijd tegen Club Brugge is woensdagavond in Lint op de 63e editie van de Gouden Schoen verkozen tot Doelpunt van het Jaar. De middenvelder knalde het leer in Play-off I tegen de West-Vlamingen met rechts onhoudbaar voorbij doelman Ludovic Butelle. Ndidi kwam de prijs woensdagavond niet afhalen, de Nigeriaan verkaste tijdens de wintermercato naar Leicester City.

Vorig jaar ging de trofee voor het mooiste doelpunt naar toenmalig AA Gent-aanvaller Nicklas Pedersen. De 29-jarige Deen staat inmiddels op de loonlijst bij KV Oostende, waar hij het bijzonder moeilijk heeft om zich door te zetten. In alle competities samen kwam Pedersen er dit seizoen in tien optredens nog niet verder dan een doelpunt en een assist.

Later op de avond worden in de AED Studio's nog tal van prijzen uitgereikt. Omstreeks 22u20 is bekend wie voormalig Gentenaar Sven Kums opvolgt als Gouden Schoen. Met José Izquierdo en Ruud Vormer komen de topfavorieten deze keer uit Brugge, al is ook de Anderlechtse doelpuntenmachine Lukasz Teodorczyk na een waanzinnige heenronde dit seizoen zeker niet kansloos. Even voordien wordt er voor een primeur gezorgd met de uitreiking van de eerste Gouden Schoen bij de vrouwen.

.

bron: Belga