E313 ter hoogte van Hasselt-West vermoedelijk nog tot zes uur afgesloten

De E313 ter hoogte van Hasselt-West in de richting van Lummen is woensdagochtend nog steeds afgesloten, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. In de loop van de nacht kantelde er een vrachtwagen met biggen, die nog niet allemaal konden worden weggehaald. De vrachtwagen reed rond 1.50 uur om nog onduidelijke redenen door de vangrails en kantelde. De tientallen biggen konden ontkomen en kwamen in de gracht terecht.
Aanvankelijk werd een rijstrook afgesloten, maar om iets voor drie uur werd beslist de hele snelweg af te sluiten. Intussen is de vrachtwagen weggetakeld, maar wordt nog geprobeerd enkele biggen uit de gracht te halen en op een andere vrachtwagen te zetten. “Het vraagt allemaal wat meer tijd dan verwacht”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “De dieren zijn echt getraumatiseerd door wat hen overkomen is.”
Na het ongeval werd de hulp van een veearts ingeroepen om de dieren te begeleiden. De vrachwagenchauffeur bleef ongedeerd.
De snelweg is momenteel nog steeds volledig versperd, en het verkeer naar Antwerpen moet de E313 in Hasselt-West verlaten en de lokale omleidingen volgen. Via de opritten Zolder en Lummen kan de E313 weer opgereden worden.
“Vannacht zorgde de afgesloten snelweg amper voor verkeershinder, maar aangezien de ochtendspits nu begint kan dat veranderen. Er wordt geprobeerd om de snelweg tegen zes uur weer vrij te maken”, aldus Bruyninckx.

bron: Belga