Aantal vragen aan Brexit-meldpunt van FIT blijft beperkt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sinds de opstart van een Brexit-meldpunt bij Flanders Investment and Trade (FIT) zijn er nog maar negen aanvragen binnengelopen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister-president Geert Bourgeois op een vraag van Vlaams parlementslid Karl Vanlouwe (N-VA). Amper een week na het Britse referendum op 23 juni 2016 lanceerde Flanders Investment and Trade (FIT), het aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen, een 'Meldpunt Brexit' voor ondernemers met vragen of bezorgdheden over de gevolgen van de Brexit. Ondernemingen konden (en kunnen nog steeds) aankloppen bij het e-loket via het mailadres brexit@fitagency.be .

Uit de cijfers blijkt dat het aantal vragen aan dat meldpunt voorlopig beperkt blijft. Tot 19 januari stond de teller op negen. De vragen komen uit verschillende sectoren zoals machines, automobiel, landbouw, textiel en medische technologie. "Inhoudelijk gaan de vragen vooral over de algemene gevolgen van de Brexit, invoerrechten, belastingen, douaneformaliteiten en wisselkoersrisico's", aldus minister-president Geert Bourgeois.

"Het aantal aanvragen van bedrijven bij het meldpunt is voorlopig beperkt", concludeert vraagsteller Karl Vanlouwe. "Het toont wel aan dat de Vlaamse regering initiatieven neemt om ondernemingen bij te staan die uiteindelijk moeten leiden tot een handelsvriendelijke Brexit", besluit het N-VA-parlementslid.

bron: Belga