Hoe plastic afval een prachtig mode-item kan worden

Ook de mode-industrie streeft meer en meer naar een groene wereld. Dat bewijst de nieuwe milieubewuste kledinglijn van H&M. De zesde
door
Liza
Leestijd 1 min.

Conscious Exclusive-collectie bevat kledingstukken gemaakt van plastic afval afkomstig uit de zee.

Klimaatverandering en de impact van de mode-industrie op het milieu baart veel mensen zorgen. En terecht, want de modewereld is een van de meest vervuilende industrieën op aarde. Zo is mode verantwoordelijk voor 10% van de broeikasgasuitstoot en 20% van het pesticidengebruik. Niet verwonderlijk dat er nog steeds een stigma rond mode en duurzaamheid heerst.

H&M is één van de initiatiefnemers die hierin verandering in willen brengen. Met hun nieuwe Conscious Exclusive-collectie willen ze het belang van duurzaamheid nogmaals in de kijker zetten. Als pronkstuk bevat de collectie een stijlvolle jurk gemaakt uit gerecycleerd polyester, dat afkomstig is van plastic afval uit de zee.

De ecologische kledinglijn uit duurzame grondstoffen moet enerzijds consumenten aansporen bewuster om te gaan met kledij en anderzijds andere modemerken aanzetten om mee op de eco-kar te springen.

De nieuwe collectie ligt in de rekken vanaf 20 april.