Obama lijkt het naar zijn zin te hebben

Nadat hij acht jaar lang de Verenigde Staten heeft geleid, is Barack Obama wel aan een pauze toe. Momenteel is de voormalige president aan het surfen in de Caraïben in het gezelschap van zakenman Richard Branson.

De Britse miljardair had de Obama’s uitgenodigd op de Britse Maagdeneilanden. Toe hij hoorden dat Barack in zijn functie acht jaar lang niet heeft mogen surfen, besloot het duo de golven op te zoeken.

De ex-president kreeg kitesurflessen van Branson en leek er wel een handje van weg te hebben. Intussen leerde de zakenman zelf om te balanceren op een foilboard, een soort surfbord dat net boven het water hangt.

Op de laatste dag besloten de twee mannen om te zien wie de nieuwe sportdiscipline het best onder de knie had. Branson zweefde vijftig meter boven het water, maar Obama wist honderd meter af te leggen. “Na alles wat hij voor de wereld gedaan heeft, gun ik hem de verdiende overwinning”, aldus Branson op zijn blog. De twee zouden alvast plannen gemaakt hebben om nog te gaan surfen in de Caraïben.

Sleutels van de stad

Na zijn vakantie op de Maagdeneilanden zit er waarschijnlijk nog een tripje naar Dublin in de pijplijn. Het stadsbestuur van Dublin heeft immers besloten om zowel Barack als Michelle Obama de sleutels van de stad toe te kennen. Barack krijgt de de symbolische voorwerpen voor zijn progressieve invloed op de wereld, terwijl de voormalige First Lady gelauwerd wordt voor haar inzet voor vluchtelingen en scholing voor meisjes wereldwijd.