Jack Nicholson maakt comeback met remake ‘Toni Erdmann’

Jack Nicholson op de première van 'How do you know' in 2010 - Foto Belga

Jack Nicholson is terug van weggeweest. De 79-jarige acteur zal samen met comedienne Kristen Wiig de Amerikaanse versie van de voor een Oscar genomineerde film ‘Toni Erdmann’ verzorgen.

Nicholson speelde in 2010 voor het laatst mee in de romantische komedie ‘How Do You Know’ en keert met de remake van de Duits-Oostenrijkse film terug na zevenjarige rustperiode. Nicholson stelt zijn pensioen dus graag nog wat uit voor een rol in de speelfilm waar hij naar verluidt zeer enthousiast over is.

Beste buitenlandse film

De Duits-Oostenrijkse film heeft wereldwijd een grote indruk nagelaten en is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. De film geeft het verhaal van vader Winfired weer die de verloren relatie met zijn dochter Ines tracht te herstellen. Hij trekt naar Roemenië om daar onaangekondigd op haar kantoor op te duiken vermomd als een komisch alter ego genaamd Toni Erdmann.

Filmmaatschappij Paramount is nog op zoek naar een regisseur en een scenarist. Wanneer de remake met Nicholson zal verschijnen, is nog onbekend.