Het wordt droger maar ook kouder

Het wordt droger maar ook kouder

Deze voormiddag neemt een regenzone het grootste deel van het land in. In de namiddag wordt het droger in het westen. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden. Dat meldt het KMI. Vanavond is het zo goed als droog met enkele opklaringen in de westelijke landhelft. In het oosten blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met lichte neerslag. Geleidelijk komt er vanuit het noorden wat koudere lucht binnen, zodat de neerslag stilaan een winters karakter kan aannemen. De temperatuur daalt naar waarden tussen 0 en 3 graden.

Morgen is het meestal zwaarbewolkt. Er valt af en toe wat lichte winterse neerslag, onder de vorm van sneeuw of smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen -1 graad op de Hoge Venen, rond 2 graden voor het centrum van het land en tot 3 graden aan zee.

Donderdag blijft het droog. De dag begint zwaarbewolkt maar vanuit het oosten komen er meer en meer opklaringen. De maxima schommelen rond 2 graden en de minima liggen rond -5 graden in het centrum van het land.

Van vrijdag tot maandag wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er is een kleine kans op lichte neerslag. De temperaturen stijgen langzaam. Vrijdag liggen de maxima rond het vriespunt en maandag schommelen de temperaturen rond 4 of 5 graden in het centrum van het land. Er is wel nog algemene nachtvorst.

bron: Belga