Topman Tesla en SpaceX bouwt tunnel om files te vermijden

Flickr / Heisenberg Media

Elon Musk, de topman achter Tesla en Space X, is begonnen met de bouw van een tunnel. Musk kondigde het bouwwerk vorig jaar al aan en zet nu zijn plannen om in de realiteit.

Een tunnel om files te voorkomen, dat is wat topman Elon Musk wil. De topman staat achter autobedrijf Tesla, het ruimtevaartbedrijf SpaceX en sinds kort werkt hij mee aan een systeem om met de trein razendsnel te reizen via luchtdichte tunnels, de hyperloop. Nu heeft Musk nog een nieuw bedrijf op zijn palmares staan, The Boring Company. Hij wil hiermee boren ontwikkelen die tien keer zo snel een tunnel kunnen graven.

De machine waar Elon Musk tunnels mee wil graven – Twitter / Elon Musk

Vorig jaar maakte Musk bekend dat hij tunnels wil graven om files te voorkomen. ‘Zo simpel als dat’, zei hij toen. Eind februari 2017 zou hij beginnen met boren, maar Musk kon zich niet inhouden en begin deze maand startte hij er al mee. Op Twitter postte hij een eerste foto van de machine.

Waarvoor deze tunnel gebruikt zou worden, is nog niet duidelijk. Op Twitter ontkent Musk niet dat er misschien een link is tussen de tunnel en de hyperloop.

Met SpaceX wil de topman ruimtereizen naar Mars mogelijk maken en daar kan een boormachine handig zijn. Ondergrondse woningen kunnen de toekomstige Marskolonies beschermen tegen de extreme weersomstandigheden op de planeet.