Wickmayer behoudt 60e plaats, Flipkens en Mertens gaan vooruit in ranking

Wickmayer behoudt 60e plaats

Yanina Wickmayer blijft als 60e van de wereld de Belgische nummer 1 op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Kirsten Flipkens (74e) en Elise Mertens (83e), de twee andere Belgen in de top honderd, gaan twee banken vooruit. Flipkens en Mertens werden afgelopen week allebei als qualifiers uitgeschakeld in de eerste ronde van het toernooi in Sint-Petersburg. Ze vormen komend weekend samen met Wickmayer en Maryna Zanevska (WTA 123, +3) de Belgische Fed Cupselectie die in Roemenië aantreedt in Wereldgroep II.

In de week na de Australian Open genoten de meeste topspeelsters van een rustpauze. Dat wordt weerspiegeld in de ranking, waar in de top tien alles bij het oude blijft. Serena Williams, die in Melbourne haar 23e grandslam pakte, leidt voor de Duitse Angelique Kerber en de Tsjechische Karolina Pliskova.

De Oekraïense Elina Svitolina won gisteren in Taiwan haar vijfde WTA-toernooi maar blijft dertiende op de ranglijst. De Française Kristina Mladenovic wipt dankzij haar toernooiwinst in Sint-Petersburg van 51 naar 31.

bron: Belga