Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is volzet

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op zaterdag 1 april, daags voor de profs, zullen 16.000 wielertoeristen zich wagen aan Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Twee maanden voor het evenement zijn alle plaatsen volzet, laat Golazo weten. Net als de profs starten degenen die de langste afstanden rijden dit jaar vanuit Antwerpen: zowel de 237 km als de nieuwe, vierde afstand van 200 km start rond zonsopgang op de Sint-Michielskaai. Wie de 141 km of de 74 km rijdt, start zoals gebruikelijk vanuit Oudenaarde. Daar ligt ook voor iedereen, net als bij de profs, de officiële finish. Het aankomstdorp ligt opnieuw aan de Qubus, enkele kilometers verder.

De populairste afstand blijft de 141 km, laat Golazo weten. Ruim 7.550 deelnemers kiezen voor de trip die vanuit Oudenaarde quasi onmiddellijk de heuvelzone in duikt. Maar de volle afstand zoals de profs die afleggen blijft in de lift zitten: dit jaar wagen zich 5.450 moedigen aan de 237 km, inclusief de aanloop door het Waasland en zestien hellingen met de Muur van Geraardsbergen, Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. De nieuwe afstand van 200 km lokt 1.200 deelnemers. 1.800 fietsers kiezen voor de kortste afstand (74 km).

Net als in 2016 staan er meer buitenlanders dan Belgen aan de start (8.236 tegenover 7.764). Het peloton blijft sowieso erg internationaal, met dit jaar 56 nationaliteiten aan de start. Er zijn deelnemers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Maleisië, Taiwan, Costa Rica, de Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Vaticaanstad.

bron: Belga