Tina Maerevoet leest mee

Tina Maerevoet
Foto R.V.

Actrice Tina Maerevoet is in februari het bekende lid van Metro’s Leesclub. Zij leest met veel plezier mee met jullie in ‘Halleluja’ van Annelies Verbeke.

“Ik heb al  een heel aantal boeken van Annelies Verbeke gelezen: ‘Reus’, ‘Wakker’ … Van haar debuut ‘Slaap’ was ik echt wild. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit nieuwe boek met kortverhalen. Als ik het niet te druk heb, lees ik veel en graag. Mijn boekenkast puilt letterlijk uit en op reis gaat er altijd een grote stapel boeken mee. Vooral Vlaamse auteurs volg ik, buitenlandse schrijvers zijn minder mijn ding. Ik probeer ook mee te zijn met wat er verschijnt en lees al eens een boekenmagazine. Als er een nieuwe Amélie Nothomb is, dan ligt die de volgende week op mijn nachtkastje. Ik heb ook een zwak voor jeugdliteratuur en bewerk regelmatig een kinderboek voor theater.”

“Stiekem heb ik altijd graag in een leesclub willen zitten, maar het is er nog nooit van gekomen. Daarom vind ik Metro’s Leesclub zo’n fijn initiatief: samen leeservaringen delen is altijd leuk. Met mijn zus en moeder deel ik wel boekentips en we geven ook boeken aan elkaar door. Toch een soort van kleine familiale leesclub.” (lacht)

“Voor ik een rijbewijs had, nam ik dagelijks de trein, wat natuurlijk een zegen was voor mijn leestijd. Nu ik met de auto rijd, mis ik dat wel af en toe. Hoewel ik het in de trein soms wel moeilijk had om me te concentreren: ik heb rust en stilte nodig, dus een lege coupé was ideaal.”

“Ik duid heel graag mooie passages of grappige quotes aan in mijn boeken – daarom misschien dat ik nog niet overstag ben gegaan voor de e-reader. Mijn potlood gebruik ik ook als bladwijzer. Ik sloeg dit boek open en zag meteen al een zin die me deed glimlachen: ‘Akkoord, vorige nacht heeft er iets mee te maken – niet dat ik er spijt van heb, ik moet ook leven.’ Dat triggert mij dan. Misschien begin ik wel ineens met dit kortverhaal, en lees ik ze niet allemaal in volgorde. Of is dat niet de bedoeling? Ik kan in elk geval eens zien waar dat me brengt.”

Tina Maerevoet acteert in ‘Thuis’ en toert nu met haar voorstelling ‘Deesje’, een bewerking van het boek van Joke van Leeuwen. Vanaf het najaar speelt ze haar nieuwe voorstelling ‘Slaapwel Frank’. Alle info op www.huubcolla.be.