Proximus League - Antwerp ziet Lierse naderen, Roeselare klopt OHL

Roeselare heeft zondag op de elfde speeldag van de tweede periode in de Proximus League met 2-1 gewonnen van OH Leuven op Schiervelde. Stevance en Jakolis scoorden voor de West-Vlamingen, Kostovski voor OHL. Antwerp, koploper in de tweede periode, bleef zaterdag op 1-1 steken bij Union en ziet Lierse, dat met 3-0 won van Tubeke, naderen tot op één punt. Antwerp kwam in het Koning Boudewijnstadion na ruim een kwartier op voorsprong via Owusu. The Great Old slikte in de tweede helft de gelijkmaker. Rajsel klopte doelman Debaty, die in het slot nog een rode kaart kreeg.

Lierse boekte op het Lisp een comfortabele zege tegen Tubeke dankzij doelpunten van De Belder (2x) en Joachim. Op het einde van de eerste helft werd Tubeke tot tien man gereduceerd, na een tweede gele kaart voor Touré.

Verder won Cercle Brugge met 0-1 van Lommel United. De voormalige Rode Duivel Pelé Mboyo trof raak in de blessuretijd.

Met 23 punten blijft Antwerp aan de leiding in de tweede periode, maar eerste achtervolger Lierse komt terug tot op één punt. Roeselare, de winnaar van het eerste periodekampioenschap, is derde met 19 punten. Daarna volgen Cercle Brugge (15), Tubeke (14) en Union (11). OH Leuven, dat eerder deze week bevestigde een voorakkoord te hebben met een Chinese investeringsgroep, is voorlaatste met 9 punten. Lommel United is met 4 punten de rode lantaarn.

Op de volgende speeldag staat de topper Antwerp-Lierse op het programma in een uitverkochte Bosuil.