Jupiler Pro League - Westerlo pakt belangrijke driepunter tegen STVV

Westerlo heeft zondagavond in de slotwedstrijd van de 25e speeldag een 1-0 zege geboekt tegen STVV. De Nederlander Elton Acolatse maakte in het slot de enige treffer van de partij. Westerlo springt door de zege over Eupen naar de veertiende plaats. Het telt nu vier punten meer dan rode lantaarn Moeskroen. STVV blijft elfde. STVV begon het best aan de partij in 't Kuipke. De Truienaars creeërden de eerste twee kansen, maar Boli verkwanselde ze twee keer. Bij zijn tweede mogelijkheid trapte hij vanop twee meter en voor een leeg doel alsnog tegen de paal. Westerlo reageerde laat in de eerste helft met een kopballetje van Strandberg.

De tweede helft begon op een gelijkaardige wijze als de eerste, namelijk met een gemiste kans van Boli. De thuisploeg groeide nadien in de wedstrijd en Rommens trapte een vrijschop op de paal. Ook pogingen van Hyland, Buyens en opnieuw Rommens werden gemist. Net wanneer een gelijkspel niet meer vermeden leek te kunnen worden, scoorde Westerlo toch nog. Acolatse (82.) rondde een heerlijke solo af met een harde knal.

Eerder zondag won Club Brugge met het kleinste verschil van Charleroi (1-0) en speelden Zulte Waregem en AA Gent gelijk (1-1). Zaterdag wonnen Oostende en Genk in eigen huis van respectievelijk KV Mechelen (2-0) en Moeskroen (1-0). Kortrijk en Waasland-Beveren boekten verrassende uitzeges bij Standard (0-3) en Eupen (0-2). Vrijdag openden Lokeren en Anderlecht de 25e speeldag met een 0-0 gelijkspel.