BENE-League handbal - Tongeren, Hasselt en Bocholt zeker van Final Four

Op de 20e speeldag van de BENE-League handbal hebben de Lions in eigen huis verrassend het onderspit moeten delven tegen Hurry-Up. Dat is in het voordeel van de top drie van het klassement: Tongeren (30 punten), Hasselt en Bocholt (29 punten). Met nog twee speeldagen te gaan voor aanvang van de Final Four (25 en 26 februari) hielden de drie Belgische ploegen de punten thuis. Samen met de Lions (27 punten) uit Nederland zijn ze zeker van deelname aan de Final Four. Tongeren blijft leider na een 28-20 overwinning tegen rode lantaarn Quintus. De thuisploeg begon sterk (17-13 bij de rust), maar Quintus kwam terug tot op één punt (20-19) waarna de thuisploeg het laken definitief naar zich toe trok. Hasselt was thuis te sterk voor HC Wezet dankzij een sterke prestatie van onder meer de jonge Dylan Vossen (5 doelpunten). Initia stond bij de rust al 4 punten voor (16-12) en kon die voorsprong tegen een matig Wezet, waar enkel Danesi zich met 9 doelpunten gevaarlijk toonde, makkelijk uitdiepen tot een 30-24 eindstand. Sasja verloor kansloos op bezoek bij Bocholt. De thuisploeg zorgde onder impuls van Valkenborgh, Wertelaers en Cie voor een waar doelpuntenfestijn (40-25). Bocholt staat op een gedeelde tweede plaats met Hasselt, maar kan een beter doelsaldo voorleggen.

In de twee overige wedstrijden van de 20e speeldag versloeg Merksem Volendam met 26-33 en won Bevo in eigen huis van Aalsmeer met 26-19.