ABVV-topper hoopt op vertrek “aantal personen” uit PS

ABVV-topper hoopt op vertrek "aantal personen" uit PS

Een aantal mensen bij de PS dat de partij een rampzalige naam geeft, zou de PS moeten verlaten. Dat heeft Robert Vertenueil, de grote kanshebber om algemeen secretaris te worden bij de socialistische vakbond, verklaard op de Franstalige omroep RTBF. Hij vindt dat PS-voorzitter Elio Di Rupo de middelen moet krijgen om ze de deur te wijzen. Indien Di Rupo “niet de kracht of de wil heeft”, dan moet er iemand anders de partij leiden. “De partij waartoe ik hoor, heeft voor een groot deel de sociale vooruitgang en de moderne samenleving waarin we leven, mogelijk gemaakt”, stelde Vertenueil. “Het is ongelukkig dat er mensen zijn die de partij een rampzalig imago geven dat totaal indruist tegen haar ideëen en waarden”, verwees hij naar Publifin.

“Ik heb twee oplossingen. Ofwel ben ik niet gelukkig met wat er gebeurt en vertrek ik, ofwel blijf ik en hoop ik dat anderen de macht grijpen binnen de partij”, zei Vertenueil. Namen van wie hij viseert, wilde de vakbondsman niet noemen. “Het is niet aan mij om te zeggen wie een stap opzij moet zetten. Dat moeten ze van binnenin weten. Er is een aantal mensen dat zaken heeft gedaan, dat moet vertrekken”.

Vertenueil is de enige kandidaat om Marc Goblet op te volgen als algemeen secretaris van het ABVV. Daardoor zou hij de nummer twee worden bij de socialistische vakbond, naast voorzitter Rudy De Leeuw. Momenteel is hij nog algemeen secretaris van de Algemene Centrale van het ABVV.

bron: Belga