Een controller die de PS4 waardig is

PS4. Het succes van de Xbox One Elite controller bewijst het. Er is een plaats voor high-end controllers, die dus niet alleen zijn weggelegd voor professionele gamers. Nacon heeft dat goed begrepen en geeft de PS4 de controller die hij verdient.

Ondanks zijn schare fans, blijft de DualShock 4 een van de zwakke punten van de PlayStation 4. Voor sommige spelers, vooral die met grote handen, is die controller allesbehalve ergonomisch, te licht en niet aangepast aan lange sessies. Nacon vatte daarom de koe bij de hoorns en ontwikkelde een professionele controller die de PS4 waardig is.

De Nacon Revolution Pro Controller kost 110 euro, bijna het dubbele van de originele controller, en begeeft zich op hetzelfde terrein als de Xbox One Elite. Hij wordt geleverd in een mooi doosje, met een draagtasje en een reinigingsdoekje. Hij is een pak imposanter en zwaarder dan de originele controller, en ligt gevoelig comfortabeler in de hand. Met het oog op een optimale ergonomie zitten er verschillende gewichtjes bij om in de twee handvaten te glijden. Nog andere opmerkelijke verbeteringen: de linkerstick staat hoger, zoals op de Xbox controller, vier nieuwe knoppen achteraan en de joysticks hebben een amplitude van 46°.

Ondanks al die kwaliteiten is deze controller niet perfect. Pro-gamers zullen blij zijn dat het een draadmodel is, maar voor de anderen komt er nog maar eens een kabeltje bij in de living. Komt daarbij dat hij een eigen formaat heeft en dat je een Windows-app nodig hebt (niet compatibel met Mac) om de controller meer in detail te configureren.

De Nacon Revolution Pro Controller is de PS4 op het lijf geschreven en bezit alle kwaliteiten van een high-end product. Als je veel speelt, als je de DualShock4 niet echt geschikt vindt voor jouw gebruik en als je bereid bent 110 euro uit te geven, dan is deze controller zeker de investering waard. (tw)

 

RECENSIEOVERZICHT
Nacon Revolution Pro Controller