Jupiler Pro League - Standard lijdt 0-3 nederlaag tegen Kortrijk

Standard heeft zaterdag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League thuis een bittere pil moeten slikken tegen KV Kortrijk. Op Sclessin werd het 0-3. De Luikenaars kwamen in de 27e minuut op achterstand. Teddy Chevalier knalde een slecht weggewerkte bal via de lat binnen, zijn vierde doelpunt in vier wedstrijden. Vier minuten voor rust mochten de West-Vlamingen Dimitrios Goutas bedanken. De Griekse verdediger redde een poging van Ishak Belfodil op de lijn. Meteen daarna werd de treffer van Renaud Emond terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de 54e minuut kwam KV Kortrijk 0-2 voor. Op aangeven van Chevalier schoof Idriss Saadi het leer voorbij Jean-François Gillet. Twintig minuten later mocht de Standard-doelman zich opnieuw omdraaien, na een knappe volley van Saadi. De moedeloze Rouches zagen nadien de resterende tijd wegtikken. Onder boegeroep maakte ref Lambrechts een einde aan de wedstrijd.

In de stand blijft Standard negende met 33 punten, op zes punten van de zesde plaats die recht geeft op Play-off I. KV Kortrijk is met 30 punten één plaats lager terug te vinden.

Zaterdagavond om 20u ontvangt Eupen Waasland-Beveren en speelt Racing Genk gastheer voor rode lantaarn Excel Moeskroen. Een halfuur later gaat KV Oostende - KV Mechelen van start.