Jupiler Pro League – KV Oostende steviger in top zes na zege tegen KV Mechelen

Jupiler Pro League - KV Oostende steviger in top zes na zege tegen KV Mechelen

KV Oostende heeft zaterdag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League KV Mechelen met 2-0 verslagen. Het team van Yves Vanderhaeghe, dat een halfuur met tien man speelde, neemt zo afstand van een rechtstreekse concurrent voor Play-off I. Na een knal van Yassine El Ghanassy tegen de kruising kreeg KV Oostende in de 19e minuut de 1-0 in de schoot geworpen. KVM-verdediger Jordi Vanlerberghe deponeerde het leer in eigen doel.
Op het uur bracht Knowledge Musona KVO in de problemen. De Zimbabwaan pakte zijn tweede gele kaart na een overtreding. Meteen daarna vloog de vrije trap van Nicolas Verdier binnen, maar ref Gumienny keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De numerieke minderheid leek Franck Berrier en co. parten te spelen, het was echter de Fransman die Colin Coosemans met een vrije trap aan het werk zette. KV Mechelen vergrootte de druk, maar botste op William Dutoit. De treffer viel uiteindelijk in de 84e minuut aan de overzijde. Een kopbal van Bruno Godeau belandde via de schouder van Seth De Witte in doel. Aan de kust duurt het feest dus voort na de historische eerste kwalificatie voor de finale van de Beker van België van eerder deze week.
In de stand springt KV Oostende met 42 punten over Charleroi (40 ptn) naar de vierde plaats. De Karolo’s gaan zondag op bezoek bij leider Club Brugge. KV Mechelen is zevende met 38 punten.

bron: Belga