DVV Trofee Lille – Van Aert wilde winnen voor eigen volk

DVV Trofee Lille - Van Aert wilde winnen voor eigen volk

Wout van Aert wilde in Lille maar al te graag de overwinning schenken aan zijn supporters, maar hij beet de tanden stuk op Mathieu van der Poel. “Jammer”, sprak hij na afloop. “Ik ben teleurgesteld, ik had hier echt graag gewonnen.” Van Aert stampte op zijn stuur na de de finish, maar hij nuanceerde meteen. “Ik ben niet kwaad”, stak hij van wal. “Ik keek echt uit naar de sprint, ik geloofde echt in mijn kansen. Maar ik liet me ringeloren in die lussen en Mathieu ging me voorbij. Het is mijn eigen schuld dat ik verlies, ik laat het gewoon liggen in de laatste twee minuten van de wedstrijd. Echt jammer, want het publiek vuurde me hier enorm hard aan, ik had hen zo graag die zege geschonken.”
“Ik wilde vandaag echt tonen dat ik de terechte wereldkampioen ben, want de voorbije week is er veel gesproken over de banden op het WK en het gaat om meer dan dat”, vervolgde hij. “Zo waren mijn laatste twee rondetijden sneller dan die van Mathieu op het WK. Soit, ik had die trui voor eigen volk graag wat extra glans gegeven, het is jammer dat ik dat niet kon tonen.”
Wel pakt hij het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee. “Dat is wel mooi. Een klassement winnen is altijd belangrijk”, aldus Van Aert, ook al de eindwinnaar van de Wereldbeker.

bron: Belga