Chelsea blijft op titelkoers na fenomenale treffer van Hazard

Leider Chelsea heeft op de 24e speeldag van de Premier League een belangrijke 3-1 zege geboekt tegen concurrent Arsenal. Eden Hazard besliste de Londense derby vlak na rust met een weergaloze goal. Chelsea kwam al vroeg in de partij op voorsprong. Diego Costa kopte na dertien minuten een voorzet van Pedro tegen de lat, waarop Alonso de rebound kon binnentikken. Thibaut Courtois, opnieuw onder de lat stond bij de thuisploeg, zag een dominant Chelsea, maar moest even voorbij het halfuur toch een keer in actie komen. Hij tikte een kopbal van Gabriel uit zijn doel.

Vlak na de rust was het moment van Eden Hazard gekomen. De Rode Duivel kwam in balbezit op eigen helft en dribbelde zich van daaruit richting het Arsenaldoel. Niemand kon hem van de bal zetten en Hazard zette de Blues op een heerlijke manier op 2-0. Vier minuten voor tijd maakte Fabregas, net daarvoor in het veld gekomen voor een moegestreden Hazard, er nog 3-0 van met een knap boogballetje. In de toegevoegde tijd redde Giroud vor de bezoekers toch nog de eer met een rake kopbal. Michy Batshuayi bleef op de bank bij de thuisploeg.

Chelsea verstevigt door de zege zijn leidersplaats in de Premier League. Het team van Antonio Conte telt na 24 speeldagen 59 punten. Arsenal volgt op een derde plaats al op twaalf punten.