Belgian Bullets stellen teleur in Igls

Belgian Bullets stellen teleur in Igls

Pilote Elfje Willemsen en remster Sophie Vercruyssen hebben zaterdag in de zevende en voorlaatste Wereldbekermanche van het seizoen in het Oostenrijkse Igls geen ereplaats weten te veroveren. Het duo eindigde veertiende (1:47.76), 1.62 na de Amerikaanse winnares Elana Meyers Taylor en remster Kheri Jones. De tandem Vannieuwenhuyse-Aerts werd zeventiende (1:47.94). Na het experiment tijdens de vorige Wereldbekermanche in Königssee, met remster Aerts in combinatie met Willemsen en Vercruyssen bij Vannieuwenhuyse, verschenen in Igls opnieuw de vaste combinaties aan de start. Een succes werd dat niet met een veertiende en een zeventiende plaats. Winnares Meyers Taylor werd op het podium geflankeerd door de Canadese Kaillie Humphries (+0.25), de leidster in de WB-stand, en een andere Amerikaanse Jamie Greubel Poser (+0.39). Lien De Decker en Nel Paulissen werden 22e en laatste. Het duo werd gediskwalificeerd na de eerste run.

In de Wereldbekerstand staat Willemsen met 776 punten op de tiende stek, Vannieuwenhuyse volgt op de dertiende plaats met 680 punten. Lien De Decker is 25e met 224 punten. Humphries blijft met 1.446 punten aan de leiding.
Het Wereldbekerseizoen wordt van 17 tot 19 maart afgesloten met de manche in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, als belangrijke test voor de Olympische Spelen van komend jaar.

bron: Belga