Belgen in het buitenland - Liverpool lijdt pijnlijke nederlaag in Hull

Liverpool deed zaterdag in de strijd om de Champions League-plaatsen een slechte zaak. Het leed op de 24e speeldag van de Premier League een pijnlijke 2-0 nederlaag bij staartploeg Hull en verzuimt zo over Arsenal te springen, dat eerder op de middag met 3-1 verloor bij leider Chelsea. N'Diaye profiteerde op slag van rust van een misser van Mignolet om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Liverpool slaagde er niet in zijn dominante spel te ontwikkelen en Niasse (84.) legde in het slot de eindstand vast op 2-0. Simon Mignolet stond de hele wedstrijd tussen de palen bij Liverpool, Divock Origi mocht in de slotminuten invallen. Liverpool blijft door de nederlaag vierde. Hull klimt naar de achttiende stek.

Christian Benteke en Crystal Palace liepen in eigen huis tegen een fikse nederlaag aan tegen Sunderland (0-4). Benteke zag Kone (10.) de bezoekers al vroeg op 0-1 zetten. Op slag van rust liep het helemaal mis achteraan bij de Eagles. Eerst verdubbelde Ndong (43.) de bezoekende voorsprong met een harde knal, waarna Defoe in de blessuretijd van de eerste helft (45.+1 en 45.+3) nog twee keer de netten deed trillen. Beide keren kwam de assist van Adnan Januzaj, die net als Jason Denayer opnieuw in de basis stond bij de Black Cats. Na de rust consolideerde Sunderland de zege. Het heeft in de stand nu evenveel punten als Crystal Palace. Beide teams delen de laatste plaats.

Nacer Chadli en West Bromwich hielden de punten tegen Stoke City (1-0). Chadli leverde de assist voor de enige treffer van de middag, van Morrison (6.). Bij de bezoekers mocht Julien Ngoy twintig minuten voor tijd invallen. Chadli was op dat moment net gewisseld bij de thuisploeg. West Bromwich blijft door de zege achtste, Stoke zakt naar de elfde stek.

Watford en Burnley misten hun Rode Duivels Christian Kabasele en Steven Defour door blessures. De thuisploeg won met 2-1 door treffers van Deeney (10.) en Niang (45.+2) voor rust. De aansluitingstreffer vanop de stip van Barnes (76.) kwam te laat. Watford springt in de stand over Burnley naar de tiende plek.

Derby County ging op de 29e speeldag van de Championship met 1-0 onderuit bij leider Newcastle. Julien De Sart mocht tijdens de rust invaller bij de bezoekers. Matz Sels bleef 90 minuten op de bank bij de thuisploeg.