Datingapp biedt liefde op basis van gemeenschappelijke ergernissen

De meeste datingapps en -sites vragen vooral naar wat je leuk vindt. Maar een gemeenschappelijke ergernis kan net zo goed verenigen. Zo redeneert 'Hater' toch.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het concept van Hater is eenvoudig. In plaats van te swipen over mensen, moet je je mening geven over een aantal onderwerpen. Zo kan je aangeven dat je geen fan bent van Trump of mensen die traag wandelen, maar absoluut verlekkerd bent op guacamole. In het totaal beschikt de app over zo'n 3.000 thema's die je kan vervloeken.

Op basis van voorkeuren en kleine kantjes, brengt Hater mensen met elkaar in contact. De app voorziet zelfs een open meerkeuzevraag om het gesprek mee aan te vatten, zodat het ijs meteen gebroken is.

De app wordt sinds december getest in New York. Volgens Mashable zijn de meest voorkomende ergernissen de presidentsverkiezingen van 2016, onbeleefde mensen op het voetpad en haar in de afvoer. Moeders, de oceaan en guacamole kregen doorgaans veel affectie.

Momenteel zit Hater nog in de testfase, maar de app zou op 8 februari gelanceerd worden voor Apple-toestellen. De Android-versie volgt in de lente.