Welk gerecht bereid je met welke oven?

ovenschotel

Als je weinig tijd hebt maar toch niet wil zondigen tegen je gezond eetpatroon is een ovenschotel een goede idee. Die kan je op voorhand maken of stel je de avond zelf snel samen. Krijg je gasten over de vloer, dan komt een ovenschotel ook goed van pas. Je doet de voorbereidingen voor het diner, zet de schotel in de oven, en terwijl de oven het werk doet gedraag jij je als de perfecte gastvrouw- of heer.

Maar welke oven gebruik je voor welk gerecht? Vandaag de dag heb je gewone ovens, combi-ovens en stoomovens. Elk toestel heeft zijn eigen voordelen, maar hoe weet je welke oven je nodig hebt?

Combi-oven met varioSpeed

Snel iets opwarmen of een volledige maaltijd bereiden? Een combi-oven kan beide aan. Met de oven van Siemens kan je bovendien genieten van varioSpeed: je diner is twee keer zo snel klaar met hetzelfde knapperige resultaat. Kijk maar!

Voor een snelle hap kies je voor een ovenschotel met kip, boursin en aardappel of de vegetarische optie met linzen, champignons en pecorino. Je gasten verwen je met een uitgebreide en originele maaltijd zoals een ovenschotel met kip, zoete aardappel, ajuin en paprika of met quinoa, pompoen en oude kaas. Experimenteer met gevulde groenten, zoals avocado’s met zalm, spek, cheddar, champignons en boontjes. Ook het dessert neemt je oven voor zijn rekening: een crumble met frambozen en appel.

oven

Stoomoven

Het is algemeen geweten: koken met stoom is gezond. Door de vochtige bereiding blijven vitaminen beter bewaard. Met de stoomoven van Siemens blijft je diner sappig maar langs de buitenkant vormt zich toch ook een krokante korst.

stoomoven

Een klassieker als witloof met kaas en hesp kan perfect met een moderne stoomoven bereid worden. Om je gasten te verbazen kies je voor mosselen met prei, wortels, selder en donker bier. Houd je het liever vegetarisch, dan is een ovenschotel met zoete aardappel, spruitjes, bataaf, ei en kaas een prima alternatief.

Mix en match

ovens

De ovens van Siemens gaan helemaal op in je moderne keuken. Het design is volledig in dezelfde stijl dus mix en match je favoriete keukentoestellen zonder problemen!

 

Siemens