Vrijdag nog droog alvorens een regenachtig weekend aanbreekt

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het overwegend droog met soms opklaringen, bij maxima tussen 5 en 11 graden. 's Avonds tijdelijk regen met een stevige wind. Later vannacht opnieuw droger bij minima van 0 tot 4 graden. Morgen, zaterdag trekt een actieve regenzone langzaam over het land. Het wordt ook frisser met temperaturen van 2 tot 7 graden. De daaropvolgende dagen blijft het wisselvallig maar wordt het steeds kouder. Dat meldt het KMI. In de namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met lokaal brede opklaringen. In het oosten van het land blijft de kans op een lichte bui aanwezig. Het is nog steeds zacht met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot lokaal 11 graden in Vlaanderen.

Vanavond wordt het zwaarbewolkt en trekt een zwakke regenzone van zuidwest naar noordoost over het land. Tegen de ochtend neemt de hoge bewolking opnieuw overal toe. De minima liggen tussen 0 en 4 graden.

Morgenochtend begint grijs met veel hoge wolken. Een regenzone steekt al snel de Franse grens over en trekt langzaam van zuidoost naar noordwest over het land. We krijgen neerslag in het hele land met in Hoog-België mogelijk smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 graden op de Ardense toppen en 6 of 7 graden in Laag- en Midden-België. 's Nachts kan het kwik dalen tot -2 graden.

Zondag blijft het zwaarbewolkt. Een nieuwe regenzone kan ons land bereiken maar dat is nog zeer onzeker. De wind waait eerst matig en later zwak of matig, uit zuidoost tot oost. Het KMI verwacht temperaturen van 2 tot 5 graden in de Ardennen en van 6 tot 8 graden elders in het land. In de nacht wordt het droog en rustig maar fris met minima van 0 tot 5 graden en er is kans op nevel en mist.

bron: Belga