Steve Darcis wint openingsduel Davis Cup tegen Duitser Kohlschreiber

De Belgische Davis Cup-ploeg staat 0-1 voor in de ontmoeting met Duitsland in de eerste ronde van de Wereldgroep. Steve Darcis (ATP 58) won in de Fraport Arena in Frankfurt (hardcourt) het eerste enkelspel van Philipp Kohlschreiber (ATP 29). Na 3 uur en 56 minuten stond de 4-6, 6-3, 6-2, 6-7 (2/7) en 6-7 (5/7) eindstand op het scorebord.

Darcis toonde opnieuw zijn vechtersmentaliteit. Zo kwam de Luikenaar in de vierde set 4-2 achter. Hij knokte zich echter opnieuw in de wedstrijd en trok aan het langste eind in de tiebreak. In de vijfde en beslissende set boog Darcis een 3-0 achterstand om in een 4-5 voorsprong, maar onze landgenoot kon het niet afmaken op zijn eigen opslag. Opnieuw toonde Darcis in de tiebreak dat hij stalen zenuwen heeft.

Later op de dag neemt debutant Arthur De Greef (ATP 143) het in het tweede enkelduel op tegen Alexander Zverev (ATP 22). Zaterdag volgt het dubbelspel, zondag de twee laatste enkelwedstrijden.

Wie drie keer wint, plaatst zich voor de kwartfinales en speelt van 7 tot 9 april tegen titelverdediger Argentinië of Italië om een plek bij de laatste vier. De verliezer moet in september play-offs om het behoud afwerken.

Belgiës nummer 1 David Goffin (ATP 11) stelde zich niet beschikbaar voor de selectie van kapitein Johan Van Herck.