Jupiler Pro League - Anderlecht laat leidersplaats opnieuw liggen

Anderlecht heeft vrijdag op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij Lokeren. Daardoor verzuimt de vicekampioen voor de tweede opeenvolgende keer alleen aan de leiding te komen in de stand. Op Daknam begon de wedstrijd met een minuut stilte voor de overleden vader van Anderlecht-coach René Weiler, die niet op de bank zat. Zijn assistent David Sesa zag een eerste helft zonder uitgespeelde kansen.

Een klein kwartier ver in de tweede helft werd het warm voor het Anderlecht-doel, Bram Nuytinck bracht redding. Aan de overzijde kreeg paars-wit een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Barry Boubacar Copa ging goed plat op de poging van Nicolae Stanciu. In het slot belandde een schot van Massimo Bruno in het zijnet. De vrijstaande Segiy Bolbat mocht Frank Boeckx meteen daarna onder vuur nemen, maar de Oekraïner besloot over. De bleke vertoning eindigde zo zonder doelpunten. Ook op de vorige speeldag bleef Anderlecht in de Clasico tegen Standard op 0-0 steken, ondanks twee rode kaarten voor de Rouches.

In de stand is Anderlecht tweede met 49 punten. Koploper Club Brugge heeft eveneens 49 punten en ontvangt zondag nog Charleroi. Lokeren is met 26 punten terug te vinden op de 12e plaats.