Tijdens apocalyps kunnen superrijken schuilen in deze bunker

Er zijn zo van die doemdenkers die vrezen dat het einde van de wereld dichterbij is dan ooit, zo ook de Amerikaan Larry Hall. Om zich voor te bereiden op de apocalyps bouwde hij een raketsilo om tot een luxueuze bunker.

In 2008 telde Hall zo’n 300.000 dollar (278.000 euro) neer voor de afgedankte raketsilo. In totaal investeerde hij bijna 20 miljoen dollar (18,5 miljoen euro) aan zijn project, dat hij ‘Survival Condo Project’ doopte. Hij toverde de silo om tot een bunker die bestaat uit veertien verdiepingen en twaalf appartementen. Eén verblijf is gereserveerd voor zijn gezin, de andere stekjes zijn ondertussen verkocht.

De bunker kan wel tegen een stootje, vertelt de Amerikaan aan The New Yorker. Zo is het bestand tegen een nucleaire aanval. Er is bovendien genoet eten, drinken en brandstof voorzien zodat alle inwoners het vijf jaar lang kunnen uithouden onder de grond. Om verveling te bestrijden, heeft Hall gedacht aan verschillende ontspanningsmogelijkheden, zoals een bioscoop, bowlingbaan, klimmuur, fitnessruimte, sparuimte en biljarttafels.