Slachtoffer van aanslag Boston trouwt met haar redder

Foto AFP

Er wordt wel eens gezegd dat je je geliefde tegenkomt op het moment dat je het minst verwacht. Dat geldt zeker voor Roseann Sdoia. Ze verloor een been bij de aanslag in Boston, maar leerde tegelijk haar verloofde kennen.

De Amerikaanse vrouw raakte gewond bij de aanslag en de brandweerman Mike Materia schoot haar meteen te hulp. Zelfs toen ze met een ambulance naar het ziekenhuis gevoerd werd, week hij geen moment van haar zijde. “Ik dacht dat ik dood zou gaan, maar hij bleef me geruststellen”, vertelt Sdoia aan The New York Post.

Ook de weken daarna kwam de man regelmatig op bezoek in het ziekenhuis. Vooral de moeder van Sdoia had in het snuitje dat er iets mooi kon bloeien tussen de twee. “Mijn moeder probeerde me in het hospitaal al te koppelen aan Mike. Ze merkte enkele keren terloops op hoe knap hij wel niet was. Daar had ik door de omstandigheden geen oren naar.”

Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk raakten ze bevriend en gingen ze twee maanden na de aanslag op hun eerste date. Dit najaar nog stapt het koppel in het huwelijksbootje. “Sommige dingen gebeuren blijkbaar toch met een reden”, besluit Sdoia.