Er bestaat een tijdschrift voor roodharigen

Roodharigen zijn misschien in de minderheid, maar ze hebben wel een eigen feestdag, een eigen emoji én een eigen tijdschrift. De oprichter is - hoe kan het ook anders - zelf gezegend met een rode haarbos.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De Duitser Tristan Rodgers stampte het magazine uit de grond en gaf het de naam MC1R. Die titel staat voor ‘Melanocortin 1 recepter', het gen dat verantwoordelijk is voor de kleur van je huid en haar.

Het blad begon als een fotografieproject van Rodgers en enkele vrienden. "Na enkele weken had ik heel wat roodharige mensen geïnterviewd. Dat leverde zoveel interessante gesprekken op dat ik begon na te denken over een echt tijdschrift", vertelt de man uit Hamburg aan Metro.co.uk.

Rodgers richtte vervolgens een crowdfundingactie op om te checken of er voldoende vraag was naar een magazine gewijd aan rosse mensen. Met succes, want twee jaar geleden werd de eerste editie gepubliceerd. Ondertussen is het magazine al toe aan zijn vijfde editie. Wie het bijzondere blad eens wil doorbladeren, kan het bestellen op de website van MC1R.