Tweede verdachte van aanval aan Louvre opgepakt

De politie in Parijs heeft een tweede verdachte opgepakt na de vermoedelijke terroristische aanval aan het Louvre. Dat heeft een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken, Pierre-Henry Brandet, verklaard.
door
Belga
Leestijd 1 min.

De man zou zich "verdacht" gedragen hebben. Het is niet duidelijk of hij effectief ook iets te maken had met de aanval. Omstreeks 9.50 uur vanochtend viel een man aan het Louvre in Parijs vier soldaten aan. Hij had een machete bij zich en riep "Allahoe Akbar" (Allah is groot). Eerste minister Bernard Cazeneuve sprak al van een "aanval met een duidelijk terroristisch karakter".

Bij de aanval raakten twee soldaten lichtgewond. De anderen openden het vuur op de aanvaller, die intussen zwaargewond is afgevoerd naar een ziekenhuis in de buurt.

De aanvaller had twee rugzakken bij zich, maar daarin werden geen explosieven aangetroffen.

Het incident vond plaats in een traphal, die van een plein naast het Louvre naar een klein ondergrondse winkelcentrum 'Carrousel du Louvre' leidt. Het museum is afgesloten en er raakt niemand meer binnen of buiten, aldus nog de politie. De mensen die zich op het moment van de aanval in het Louvre bevonden, moeten dus binnen blijven. Volgens politieprefect Michel Cadot gaat het om ongeveer 250 man, die naar een veilige plek werd gebracht.

bron: Belga