Raadgeefster Trump verzint “bloedbad” door vluchtelingen

Raadgeefster Trump verzint "bloedbad" door vluchtelingen

Donald Trumps raadgeefster Kellyanne Conway heeft het inreisverbod verdedigd door te verwijzen naar een “bloedbad” dat werd aangericht door Iraakse vluchtelingen, maar dat nooit heeft plaatsgevonden, zo melden Amerikaanse media.

“Ik wed dat het voor de mensen compleet nieuw is dat president Obama een zes maanden durend verbod op het Iraaks vluchtelingenprogramma had ingevoerd, nadat twee Irakezen het land waren binnengekomen en radicaliseerden en de kopstukken waren achter het bloedbad van Bowling Green”, zei ze met verwijzing naar de voorganger van de Amerikaanse president donderdag in een interview met nieuwszender MSNBC.

De mensen wisten dat niet omdat over de aanleiding voor het door Trump verordende tijdelijke inreisverbod tegen vluchtelingen en mensen uit zeven moslimlanden, waaronder Irak, nauwelijks bericht werd, zo beweerde Conway nog.

Maar een bloedbad of een aanslag in de stad Bowling Green in de staat Kentucky heeft nooit plaatsgevonden, noch een inreisverbod tegen Iraakse vluchtelingen, melden de Amerikaanse media. Onder andere de Washington Post verduidelijkt dat de waarheid er helemaal anders uitziet.

Twee Irakezen waren in 2011 opgepakt en later tot lange gevangenisstraffen veroordeeld, nadat ze in Bowling Green geprobeerd hadden om geld en wapens te sturen naar het terreurnetwerk al-Qaida in Irak. Daarop verstrengde de regering van Barack Obama de controles van Iraakse vluchtelingen.

Conway was Trumps campagneleidster tijdens de verkiezingen en werkt nu in het Witte Huis. Ze haalde het wereldnieuws nadat ze onlangs een verkeerde uitspraak van Trumps woordvoerder Sean Spicer omschreef als “alternatieve feiten”.

bron: Belga