Trump-bakkerij bekritiseerd voor cake

Archiefbeeld AFP / Smialowski

Een Duitse bakkerij heeft kritiek geoogst met een gebak dat inspeelt op de actualiteit en de naam van de bakker. 

De bakkerij van de familie Trump in het Duitse Freinsheim pakte recent uit met een opmerkelijke cake. Die bestond uit een donkere onderlaag, een laag crème, de Amerikaanse vlag en een foto van hun naamgenoot, die sinds kort president is van de Verenigde Staten. Dat bericht de openbare omroep SWR.

Het bakkersgezin is verre familie van Donald Trump. De grootvader van de controversiële president stamt uit het nabijgelegen dorp Kallstadt. Bakkersvrouw Ursula Trump besloot dus een grapje uit te halen, door de verre verwant te verwerken in een cake.

Het gebak bleek een heuse blikvanger en verkocht als zoete broodjes. Meer dan 150 stuks vlogen de deur uit, maar de bakkerij kreeg ook wat kritiek te verwerken.

“Een vrouw zei dat ze morgen de winkel niet zou bezoeken uit protest, omdat we zo’n idioot promoten. Ik ben zelf ook geen fan van de man, maar ik maakte het gebak om een graantje mee te pikken. Een man heeft dan weer gezegd dat hij mijn winkel boycot zolang ik de cake aanbiedt”, verklaart Ursula Trump bij SWR.

Omdat niet iedereen de lekkernij kon smaken, heeft de bakkerij hem opnieuw uit de toonbank gehaald.