Grijs en zacht, mogelijk wat lichte regen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het grijs maar zacht. Mogelijk valt er en toe wat lichte regen of motregen. Tijdens het tweede deel van de namiddag gaat het stilaan iets harder regenen in het westen. De maxima halen 2 tot 5 graden in de Ardennen, en 8 tot 11 graden in de andere streken. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost. Op de Ardense hoogten kan het af en toe vrij krachtig waaien met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost over het land met meestal lichte regen. Later wordt het droog vanaf het westen met opklaringen en wolkenvelden. In het zuidoosten kan er nog lichte neerslag vallen tot de ochtend en eindigt de nacht met nevel en lage wolken. De minima liggen vrij hoog tussen 3 en 7 graden bij een matige zuidenwind die ruimt naar zuid tot zuidwest.

Morgenochtend is het nog grijs en miezerig in het zuidoosten van het land. Daarna wordt het overal droog met af en toe mooie opklaringen en wolkenvelden. In de late namiddag neemt de bewolking toe in het westen van het land en kan er een eerste druppel regen vallen. De maxima zijn erg zacht en liggen tussen 5 en 13 graden.

Morgenavond en -nacht trekt een regenzone van zuidwest naar noordoost over het land. In het westen kan het tijdelijk matig regenen, elders blijft de neerslag meestal licht. Tijdens het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw droger maar blijft het grotendeels bewolkt. Minima van 4 tot 8 graden bij een matige wind uit zuid tot zuidoost.

Ook vrijdag blijft het erg zacht en meestal droog. Zaterdag is het nog even droog maar al snel gaat het regenen vanaf de Franse grens. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. Het waait flink uit het zuidoosten. Ook zondag verwacht het KMI in vele streken regen en windstoten bij maxima tot 8 graden.

bron: Belga