Australische parkdienst bezorgd om dolfijn in t-shirt

Voor de kust van het West-Australische Bunbury is een dolfijn met een t-shirt aan gespot. De verantwoordelijke autoriteiten denken dat iemand dat bewust gedaan heeft en maken zich zorgen om de veiligheid van het dier. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De foto zou vrijdag gemaakt zijn, net voordat het Department of Parks and Wildlife op hoogte werd gebracht. Sindsdien is het dier niet meer gespot. Het departement maakt zich zorgen en roept op om elke waarneming te melden. Het is mogelijk dat het t-shirt het spuitgat van de dolfijn kan blokkeren, wat ademen onmogelijk maakt voor het zeezoogdier.

"Het is weinig waarschijnlijk dat het dier zelf in het kledingstuk is gezwommen. Dit lijkt ons dus een bewuste daad te zijn", laat het departement weten via Facebook. Contact met walvissen of dolfijnen is verboden volgens de Australische wet. De overtreder kan bestraft worden met een boete tot 4.000 Australische dollar (2.800 euro).

Woordvoerder Pia Courtis had gelukkig relatief goed nieuws. "Gelukkig hangt het t-shirt op de foto een eindje van het spuitgat en zijn de borstvinnen nog vrij, zodat de dolfijn nog kan zwemmen", aldus Courtis bij ABC News.