Wolken en opklaringen wisselen elkaar af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vandaag is het eerst grijs met plaatselijk opklaringen, 's nachts gevolgd door regen. Later deze week volgt wat meer zon, maar in het weekend gaat het regenen en waaien, voorspelt het KMI. Vandaag is het overwegend droog. Langs de Franse grens kan het licht regenen. Eerst is het grijs met mist op het Ardens reliëf. In de namiddag zijn er opklaringen mogelijk in de noordoostelijke helft en zelfs in de Ardennen, met maxima tussen 2 en 7 graden. Vannacht trekt een neerslagzone van west naar oost over. Het gaat overal licht regenen, maar het blijft droog in het noordoostelijke deel. De minima schommelen tussen -1 of -2 graden in de Ardennen en 2 tot 6 graden elders. Het KMI waarschuwt voor kans op ijsplekken in het zuiden van de Ardennen en Belgisch Lotharingen.

Morgen is het de hele dag grijs met lichte regen. In de loop van de nacht wordt het droger vanuit het westen, met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders.

Donderdagvoormiddag zijn nog enkele buitjes mogelijk in het oosten van het land. In de loop van de dag zorgt een hogedrukwig voor droog weer met brede opklaringen. Vrijdag wisselen bewolking en opklaringen af met soms een beetje regen.

Zaterdag begint met opklaringen, maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking toe en nadert een actieve neerslagzone. Zondag en maandag blijven we onder invloed van een zuidelijke tot zuidwestelijke luchtcirculatie met aanvoer van soms gestoorde lucht.

De maxima liggen in het centrum rond 12 graden op donderdag en vrijdag. Daarna halen we tot 8 of 9 graden.

bron: Belga