Trump vervangt verantwoordelijke voor immigratie en douane

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren Daniel Ragsdale vervangen, de waarnemend directeur van de dienst Immigration and Customs Enforcement (ICE). Dat heeft de minister van Binnenlandse Veiligheid, John Kelly, aangekondigd. In tegenstelling tot het ontslag van Sally Yates als waarnemend minister van Justitie, werd er geen uitleg gegeven voor het ontslag van Ragsdale. Hij werd vervangen door Thomas Homan, die sinds 2013 een leidinggevende functie binnen het agentschap heeft.

"Ik heb er vertrouwen in dat hij zal blijven dienstdoen als een sterke, effectieve leider voor de mannen en vrouwen van ICE", zei John Kelly in een korte verklaring.

Het ICE is het agentschap dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de wetten over immigratie en douane. De aankondiging kwam er na de aankondiging van het ontslag van Sally Yates als waarnemend minister van Justitie. Zij werd door Trump ontslagen nadat ze de advocaten van het ministerie van Justitie in een brief had opgeroepen niet naar de rechtbank te trekken om het inreisverbod dat Trump vorige week afkondigde voor zeven moslimlanden te verdedigen.

Bron: Belga