Familiedrama Soumagne – Vader van gezin, die vrij was door procedurefout, opnieuw aangehouden

Familiedrama Soumagne - Vader van gezin

Philippe R., de vader die ervan verdacht wordt op 30 december 2016 zijn twee dochters te hebben gedood in hun gezinswoning in Somagne, is opnieuw aangehouden. Dat meldt de procureur van Luik Damien Leboutte, die zo informatie bevestigt van de kranten van Sudpresse. Hij was eerder deze maand vrijgelaten door een procedurefout. De man werd op 19 januari door de kamer van inbeschuldigingstelling van Luik vrijgelaten door een procedurefout: hij werd na zijn arrestatie 24 uur en 45 minuten van zijn vrijheid beroofd zonder aanhoudingsbevel, en dat is 3 kwartier te lang.
R. werd dinsdagavond verhoord door de onderzoeksrechter, die besliste dat er voldoende nieuwe elementen zijn opgedoken, zowel in het onderzoek als tijdens het verhoor, om hem opnieuw onder aanhoudingsbevel te plaatsen. Ook wordt de vrijlating van de man, en het feit dat hij zich nu dus vrij kan bewegen, beschouwd als nieuw element.
De veertiger werd opgesloten in de gevangenis en moet vrijdagochtend voor de raadkamer van Luik verschijnen.
Philippe R. zou op 30 december eerst zijn twee kinderen gedood hebben, zijn woning in brand hebben gestoken en geprobeerd hebben zichzelf van het leven te beroven. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de moord op zijn twee dochters.

bron: Belga