Sterren boycotten de Grammy’s

AFP / K. Djansezian

Verschillende sterren, waaronder Kanye West en Justin Bieber, boycotten dit jaar de Grammy Awards. Ze vinden dat de prijzenshow allesbehalve om muziek draait.

Kanye West, die acht nominaties op zak heeft, klaagt al langer dat het bij de Grammy’s alleen draait om de uitspraken die je doet en wat op dat moment het populairste muziekgenre is. Veel artiesten denken er hetzelfde over en daarom komen veel genomineerden, zoals Drake en Justin Bieber dit jaar niet opdagen. TMZ meldt dat Bieber – die vier keer genomineerd is – “de show niet meer relevant vindt” en “het niet representatief voor jonge zangeres en zangeressen is”. Drake is acht keer genomineerd maar is niet van plan zijn tour door Europa voor de awardshow af te breken.

Dat wordt een avond in mineur dus, op 12 februari in het Staples Center in Los Angeles. Dit jaar worden de Grammy Awards gepresenteerd door de Britse komiek James Corden en zijn de grote namen van de avond Beyoncé – die negen keer genomineerd is – en de Britse Adele (vijf nominaties). Hopelijk kunnen zij het feestje nog redden.