Goud voor Seppe Smits

seppe

België boven in Italië, met Seppe op één en Sebbe De Buck op drie.

Onze Seppe Smits won in het Italiaanse Seiser Alm, een skigebied in de Dolomieten, zijn allereerste Snowboard Slopestyle World Cup-wedstrijd. Al tijdens zijn eerste run zette hij het winnende puntenaantal op het scorebord: 88.30. Jamie Nichols (87.90) werd tweede, en onze landgenoot Sebbe De Buck derde met 85.75 punten. Door zijn overwinning klimt Seppe naar de tweede plaats in het eindklassement.

“Ik ben echt stoked,” weet onze euforische winnaar. “Het is al even geleden dat ik nog eens op het hoogste schavot stond, dus echt een heerlijk gevoel. Bovendien geeft het me bakken zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijden. De training hier in Seiser Alm ging nochtans minder goed. Tot ik me rechtstreeks voor de finale kon kwalificeren natuurlijk. Blijkbaar weerspiegelt wat tegenslag niet altijd mijn prestaties tijdens de wedstrijd!”

Olympische Spelen

“De omstandigheden waren super, geen zuchtje wind en een stralende zon. Mijn run was niet de moeilijkste, maar ik probeerde die wel zo clean mogelijk te landen. Er stak veel variatie in, en een goede flow. En dat levert punten op!

“Tweede in het eindklassement nu, en dat terwijl dat stiekem mijn focus niet is. Ik probeer alle wedstrijden los van elkaar te zien en zo consistent mogelijk te blijven over de hele lijn. Mijn grootste doel voor dit seizoen is een kwalificatie voor de Olympische Spelen!

Ontdek meer actie!