Washington en Seoel “versterken” verdediging tegen Noord-Korea

Washington en Seoel
Washington en Seoel "versterken" verdediging tegen Noord-Korea

De Amerikaanse president Donald Trump en de Zuid-Koreaanse interim-president Hwang Kyo-Ahn zijn het eens geworden om de verdedigingscapaciteiten tegen Noord-Korea op te voeren. Dat maakte het Witte Huis bekend. “De twee leiders zijn het eens geworden maatregelen te treffen om de gezamenlijke verdedigingscapaciteiten tegen de Noord-Koreaanse dreiging te versterken”, verklaarde het Witte Huis in een bericht over het telefoongesprek tussen beide staatsleiders.

“President Trump heeft ons ijzersterke engagement herhaald om de Republiek Korea te beschermen, onder meer via een uitgebreide afschrikking, door gebruik te maken van het volledige scala aan militaire capaciteiten”, klinkt het.

Ze spraken ook over het bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie James Mattis, dat woensdag van start gaat. Op 3 februari trekt Mattis ook naar Japan.

Tijdens zijn verkiezingscampagne had Trump het openlijk over de terugtrekking van Amerikaanse soldaten van het Koreaanse schiereiland en uit Japan, omdat een verhoging van de financiële bijdrage van beide landen uitbleef.

Bron: Belga