"Tweede verdachte van aanslag Quebec belde zelf politie"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De tweede verdachte die in Canada is opgepakt in verband met de schietpartij in Quebec, zou zelf de politie gebeld hebben om zich over te geven. Dat meldt Radio Canada, op basis van een bron bij de politie. De man zou enkele minuten na de schietpartij berouw hebben gehad en de politie hebben gebeld, aldus Radio Canada.

Een achtervolging ontspon zich, die eindigde op ongeveer 20 kilometer van de schietpartij in de moskee. De verdachte had er zijn voertuig gestopt. Na een korte onderhandeling zou hij aanvaard hebben zich aan de agenten over te geven. In zijn voertuig zou een wapen zijn aangetroffen.

Christine Coulombe, politiewoordvoerder in Quebec, zei dat de politie de schietpartij als een terreuraanslag behandelt op basis van elementen uit het onderzoek. De andere verdachte was opgepakt in de buurt van de moskee. Nog volgens de woordvoerster zouden er geen andere verdachten zijn.

Op Twitter veroordeelde de Belgische premier Charles Michel de "laffe aanslag". Zijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun naasten, klinkt het.

In de VS stelt de burgemeester van New York, Bill de Blasio, dat de politie extra bescherming voorziet voor de moskeeën in de stad. "Aan mijn mede-New Yorkers die moslim zijn, New York zal u beschermen. De politie van New York zal u beschermen", zei hij op Twitter.

In de Nederland maakt de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) zich ernstige zorgen over de veiligheid van de moskeeën in Nederland. De organisatie roept moskeeën op meer waakzaam te zijn richting de verkiezingen.

bron: Belga