Farid “le Fou” terminaal ziek

Farid "le Fou" terminaal ziek

Farid Bamouhammad (49), alias Farid le Fou, is zwaar ziek. Dat bevestigt zijn advocaat. Hij is er zo erg aan toe dat hij van de ziekenboeg van de gevangenis van Sint-Gillis naar een burgerziekenhuis is overgebracht, zodat zijn familie nog afscheid van hem kan nemen, zeggen sommige bronnen volgens Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Bij Bamouhammad zou nog maar kort geleden een agressieve vorm van kanker zijn vastgesteld en de behandeling die hem daarvoor werd voorgeschreven, krijgt maar geen vat op de ziekte. “Hij takelt zienderogen af”, zegt zijn advocaat. “Elk nieuw bulletin over zijn gezondheid klinkt minder hoopgevend dan het vorige. De vooruitzichten zijn echt niet goed.”

Bamouhammad kreeg in totaal meer dan 30 jaar celstraf voor moord, diefstal met geweld en gijzelnemingen. Hij moet in theorie nog tot 2027 achter de tralies blijven.

Hij kreeg zijn bijnaam “le Fou” door zijn onhandelbare gedrag in de cel. Hij kon aantonen dat die onhandelbaarheid te wijten was aan acute gevangenisstress. Om die reden werd hij in april 2015 een laatste keer vrijgelaten. Maar in september 2016 kreeg hij ruzie met zijn vriendin en werd hij opnieuw opgesloten.

bron: Belga