Cipiers Sint-Gillis opnieuw normaal aan de slag

Cipiers Sint-Gillis opnieuw normaal aan de slag

Het personeel van de gevangenis in het Brusselse Sint-Gillis is vandaag opnieuw volgens het normale werkritme aan de slag gegaan. Dat zegt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. Zaterdag en zondag werd er nog volgens de minimale dienstverlening gewerkt nadat een vrouwelijke collega vrijdagavond het slachtoffer was geworden van ernstig geweld aan de gevangenispoort. Het incident deed zich aan de poort van de gevangenis voor, na de avonddienst. Volgens het Brussels parket kreeg het slachtoffer, een vrouw, verschillende vuistslagen in het gezicht van een onbekende aanvaller. Ook toen ze op de grond lag, kreeg ze vuistslagen op de rug. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar, maar is wel gewond.

Als reactie op de “emotionele gebeurtenis” schakelde het personeel tijdens het weekend over op een minimale dienstverlening. Dat hield in dat er geen bezoek mogelijk was voor de gedetineerden.

Vanmorgen is het personeel om 6.00 uur weer aan de slag gegaan volgens de normale planning, aldus Van De Vijver. Van de dader ontbreekt nog elk spoor.

bron: Belga