Emma Stone en Denzel Washington winnen belangrijke acteursprijzen

AFP / V. Macon

Emma Stone en Denzel Washington hebben de twee belangrijkste prijzen gewonnen bij de Screen Actors Guild Awards. Het migratiebeleid van de nieuwe Amerikaanse president werd tijdens de show zwaar bekritiseerd.

AFP / F. J. Brown

Stone won de prijs voor haar rol in ‘La la Land’, een van de grote favorieten voor de Oscars. Washington won de prijs voor de hoofdrol in het door hem geregisseerde drama ‘Fences’. Zijn medespeelster Viola Davis kreeg ook een bekroning voor haar rol als zijn echtgenote.

Andere SAG-awards gingen naar ‘Hidden Figures’ (beste film), ‘Stranger Things’ (beste dramareeks) en Sarah Paulson (beste actrice in een televisiefilm of miniserie). De lifetime achievement award ging dit jaar naar Lily Tomlin. De prijzen van de acteursvakbond gelden als een belangrijke graadmeter voor de Oscars.

Verschillende laureaten hebben tijdens de awardshow het migratiebeleid van president Donald Trump bekritiseerd. Gastheer Ashton Kutcher zette tijdens zijn openingsmonoloog alvast de toon door de acteurs, de televisiekijkers en “iedereen in de luchthavens die thuishoren in mijn Amerika” te verwelkomen.

 

Bekijk hier de lijst met alle winnaars.